Certificaat…

-

Diploma’s en certificaten spelen in onze samenleving een belangrijke rol. Een diploma is belangrijk, een hele serieuze aangelegenheid. Er wordt veel moeite in gestopt en als we het diploma hebben geeft ons dat bestaansrecht en zekerheid.

Mij zegt een diploma vrij weinig, ik kijk liever naar wie je op dit moment bent…

Toch kwam ik laatst een heel mooi certificaat tegen, het lijkt me zinvol dat alle volwassen mensen in Nederland hun best gaan doen om dit certificaat te behalen. Kinderen zijn wat mij betreft per direct geslaagd…

Het certificaat is uitgegeven door de COMMISSIE HOE JONG TE GROEIEN

Dit ‘certificaat’ geeft je het recht om te wandelen, in de regen, te springen in modderplassen, regenbogen te verzamelen, bloemen te ruiken, bellen te blazen, onderweg te stoppen, zandkastelen te bouwen, de maan en de sterren te bekijken, hallo te zeggen tegen iedereen, avonturen te beleven, te zingen in bad, vrolijk te zijn, kinderboeken te lezen, je gek te gedragen, een bubbelbad te nemen, nieuwe gymschoenen te kopen, handjes vast te houden, te knuffelen en kusjes te geven, zomaar te lachen en te huilen, een beetje te zwerven, je bang te voelen, je gek te voelen, je leuk te voelen, zorgen op te geven en schuld en schaamte, onschuldig te blijven, ja en tegelijkertijd nee te zeggen, toverspreuken te gebruiken, veel vragen te stellen, te steppen en te fietsen, te tekenen, dingen anders te zien, te vallen en weer op te staan, in de lucht te kijken, vertrouwen te hebben, laat op te staan, bomen te klimmen, een dutje te doen, niets te doen en te dagdromen, met speelgoed te spelen, onder de dekens een boek te lezen met een lantaarn, kussengevechten te houden, het leuk te vinden een lichaam te hebben, nieuwe dingen te leren, te ontdekken hoe dingen in elkaar zitten, nieuwe regels te maken, opgewonden te raken over alles, verhalen te vertellen, de wereld te redden, vriendjes te worden met de kinderen op de hoek, en alles te doen wat je gelukkig maakt, feest te vieren en van het leven te genieten.

Het hierboven genoemde lid is hierbij officieel gemachtigd om speelgoedwinkels te bezoeken en pretparken, stranden en parken, bergtoppen, kinderfilmhuizen, zwembaden, speeltuinen, bossen, zomerkampen, weiden, verkaardagspartijtjes, koekjeswinkels, ijssallons, theater, schoonheidssallons, kappers, dierentuinen, circus en alle plekken waar kinderen van alle leeftijden komen spelen. Met als aanmoediging altijd het motto van de Society Kinderlijke Personen: Het is nooit te laat om een gelukkige jeugd te hebben.

Plaats bericht

Security Code:

Van gedachten wisselen?

06-18996726
peter.gerritsen@nieuwedimensies.nl