Werk in 2015


Ik ben aangesloten als friendchiser bij TalentFirst, broedplaats voor dromen en talenten. En TalentFirst is ooit opgericht vanuit de ervaring hoe er NIET met mensen moet worden omgegaan in organisaties. Het zou anders moeten en kunnen!

In plaats van alleen maar aandacht voor efficiency, omzet en winst, meer aandacht voor mensen; meer aandacht voor hun talenten en behoeften en hun dromen en passies. Ieder mens is op zijn of haar haar manier uniek en heeft unieke talenten en eigenschappen. Of je nu directeur bent of receptionist, je bent een unieke persoon met unieke talenten.

Vanuit deze filosofie is TalentFirst geworden zoals het in essentie nu nog steeds is: mensen helpen hun unieke talenten en mogelijkheden te ontdekken en dat om te zetten in passend werk. Als mensen werk doen wat hun energie geeft en waar ze blij van worden zijn ze succesvoller en gelukkiger. En dat is goed voor de mens en de organisatie.

Deze visie is nog steeds bijzonder actueel. Het is nog steeds nodig. Sterker: in het huidige creativiteits en bewustzijn tijdperk willen steeds meer mensen werken vanuit persoonlijke vrijheid en kracht. Mensen laten zich steeds minder in uniforme organisaties en banen proppen waarbij ze allemaal op het zelfde moment het zelfde werk moeten doen.

Het begrip werken is aan het verschuiven: van laag 2 (bestaanszekerheid), 3 (sociale behoeften) en 4 (erkenning) in Maslow’s piramide naar laag 5: zelfverwezenlijking. Iemand die door middel van zijn werk zichzelf verwezenlijkt ontplooit zijn volledige potentieel aan talenten en passies in zijn werk.

Anno 2010 speelt het werk van het grootste deel van de Nederlandse beroepbevolking zich hoofdzakelijk af in laag 2 en 3 (met nadruk op laag 2) van de piramide van Maslow. En de mensen die vanuit laag 4 werken (erkenning) zitten vaak nog vast in starre ego structuren zoals de behoefte aan status, geld, macht en erkenning; ze werken meestal niet vanuit passie en plezier.

Er is nog zo veel te doen!

Uiteindelijk passen de grote, logge en starre organisatie structuren die we nu nog zo veel om ons heen zien – zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid – niet meer bij de huidige en komende tijd.

In 2015 doen mensen werk waarbij ze hun unieke bijdrage (talenten, passies, unieke eigenschappen, tijd, middelen) in flexibele netwerken met elkaar delen. Er wordt gekeken naar gecreëerde waarde en veel minder naar geld. In 2015 werken mensen in verbinding met zichzelf en met elkaar vanuit hun hart en gaat het veel meer over geluk in je werk i.p.v succes in je werk.

De vraag is dus hoe jij in 2015 je werk hebt vormgegeven? Werk je dan vanuit liefde en overvloed of vanuit angst en schaarste? Aan jou de keus…

Plaats bericht

Security Code:

Van gedachten wisselen?

06-18996726
peter.gerritsen@nieuwedimensies.nl